Belgium BRIDGE

EVOLUTIE IS GEEN REVOLUTIE!

News

De Zingende Piramide

Posted by Redactie on February 28, 2014 at 4:15 AM

Een reiziger in de grijze oudheid die de woestijn doorkruiste kon het geluid al op kilometers afstand horen. Het was een diepe bas toon, die door de Nijlvallei denderde. Deze toon werd misschien vergezeld door een andere, iets hogere toon. De twee noten vormden samen een ijl resonerend geheel. Terwijl het geluid steeds harder en indringender werd moest de reiziger een gevoel van afschuw en bewondering hebben gekregen. Het moet haast geleken hebben alsof de stem van God, heerser van het universum, hem opriep om getuige te zijn van het feit dat het geluid werd voortgebracht door een stenen gebouw dat ongeveer 150 meter boven de grond uittorende.

Daar, op het Giza-plateau, in het land dat vandaag Egypte heet, zond de grote Piramide een muzikale boodschap over het zand. Hoe buitensporig het ook moge klinken, de piramide zong.

Het wonder van de “zingende piramide” werd mogelijk gemaakt door twee smalle schachten van ongeveer 20 centimeter in het vierkant. Deze schachten waren in de noordelijke en zuidelijke kanten van de piramide aangebracht. Deze gingen ongeveer 70 en 52 meter de piramide in en kwamen uit in de zogenaamde Koningskamer die in de piramide is aangebracht op 42 meter boven de grond. In tegenstelling tot de schachten die naar de Koninginnekamer liepen waren deze niet afgesloten. De schachten, zo moeten we benadrukken, zijn uniek. Ze zijn tot nu toe alleen aangetroffen in de Grote Piramide en verder in geen enkele andere piramide of tombe. Sommige Egyptologen geloven dat de schachten aangelegd waren om de Koningskamer te ventileren.

Meer: http://www.kronosworld.nl/Zingendepiramide.htmCategories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Wolfgang Mannheim
4:42 PM on December 14, 2017 
Waarom wordt de ware toedracht over deze bouwwerken verborgen gehouden? Waarom wordt er nog steeds in onze scholen gelogen over deze uitzonderlijke technologie?

BELGIUMBRIDGE Magazine!!

LAATSTE BIJDRAGEN TE VINDEN

ONDER TABBLAD "NEWS"!


Recent NIEUWS ?

Ga naar "News" in het menu links bovenaanSpiegelbeeld magazine